МУП: Током појачане контроле саобраћаја откривено 31.114 прекршаја

Mинистарство унутрашњих послова саопштило је да је током акције појачане контроле саобраћаја на путевима у Србији откривено укупно 31.114 саобраћајних прекршаја, од којих 15.480  због некоришћења сигурносног појаса и 521 због непрописног превоза деце.

Поменута акција, коју су спровели припадници Управе саобраћајне полиције од 4. до 10. априла ове године, била је усмерена на контролу коришћења сигурносног појаса и начина превожења деце у возилима.

Том приликом контролисано је 57.651 возило, при чему је због некоришћења сигурносног појаса на предњем седишту санкционисано 13.429 учесника у саобраћају, а због некоришћења сигурносног појаса на задњем седишту њих 2.051.

Такође, током акције која је истовремено спроведена у 30 европских држава које су чланице организације ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе), откривено је 4.398 прекршаја због коришћења мобилних телефона током вожње, као и 10.715 осталих саобраћајних прекршаја.

МУП је упутио апел возачима да се придржавају саобраћајних прописа, да не управљају возилима уколико су конзумирали алкохол и да брзину прилагоде условима пута како би сачували своје и животе других учесника у саобраћају.

Подели: