Интернет превара у Владичином Хану

Како ТВ Врањска плус сазнаје у Владичином Хану догодила се фејсбук превара. Причу за наш портал прича једна од преварених жена, која је изразила жељу да остане анонимна.

-Док сам радила кућне послове стигла ми је порука на фејсбуку од пријатељице са којом радим у истој фирми. Порука је гласила како је њена банковна картица блокирана, и како треба да подигне новац, а није у могућности јер јој је картица блокирана, а ебанкинг ради па ако може да пребаци новац на мој рачун како бих ја подигла и дала јој новац. Све је изгледало стварно и без сумњи. Затражила ми је да фотографишем своју банковну картицу, што сам ја и урадила. Тада ми је стигла порука да је са мог рачуна новац пребачен на неки други рачун. Тако сам и приметила да нешто није у реду, па сам одмах назвала колегеницу и заједно смо схватиле да је реч о превари и да је њен фејсбук профил хакован. Касније сам сазнала да нисам ја једина, већ да су десетак жена поред мене преварене на исти начин. Апелујем на све људе да не наседају на овакве преваре, и да шта год да је у питању прво лепо провере са ким се дописују – рекла је жртва ове преваре.

Како незванично сазнајемо чак десет жена које раде у истој фирми су преварене на исти начин са истог фејсбук профила. Случај је пријављен полицији и ради се на расветљавању овог догађаја.

Подели: