Породице избегле из Украјине посетиле Народни музеј и Позориште „Бора Станковић“ – градоначелник им уручио поклоне

Породице избегле из Украјине, које су смештене у Прихватном центру у Врању данас су посетиле Народни музеј и Позориште „Бора Станковић“. Обилазак су организовали градоначелник др Слободан Миленковић и заменица Зорица Јовић.

Четрдесет породица обишло је Народни музеј у Врању и упознало се са историјом града који им је тренутно домаћин. Њих су сачекали градоначелник др Слободан Миленковић, заменица градоначелника Зорица Јовић и директорка Народног музеја Врање Маја Алексић. Добродошлицу су им пожелели градоначелник др Слободан Миленковић и директорка Маја Алексић, док их је кроз музејску поставку провео историчар Небојша Величковић.

Градоначелник др Слободан Миленковић је рекао да ће Украјинци смештени у Врању бити укључени и у остале културне активности града, с обзиром на то да следе манифестације: „Мај месец музике“, Дечји фестивал и Врањско културно лето.

Ово је била прилика да се породицама уруче и пригодни поклони од стране градоначелника пред предстојећи велики хришћански празник Васкрс и да им се честита празник.

Након Музеја, породице избегле из Украјине које бораве у Врању упутили су се у Позориште „Бора Станковић“. Тамо су имали прилику да погледају филмску пројекцију „Школа магичних животиња“.

У Прихватном центру у Врању смештено је 68 избеглих лица из Украјине од тога 19 деце.

Подели: