Представници сектора за ванредне ситуације из целе Србије данас у Врању

Регионални центар за ванредне ситуације у Врању домаћин је једног од два годишња скупа представника Сектора за ванредне ситуације као и команданата бригада и батаљона из целе Србије свих управних округа, на којем ће бити разматране све теме које су битне за унифициран рад свих ватрогасних јединица. У име локалне самоуправе скуп је поздравио председник Скупштине града Дејан Тричковић.

-Локална самоуправа је свесна стратешког положаја града Врања, те с тога много и полаже на безбедност самог града и целог Пчињског округа. Као што знате Врање је и седиште 4. бригаде Копнене војске Србије, као и Полицијске управе, тако да уз новоотворени Регионални центар за ванредне ситуације, наши и грађани Пчињског округа с правом се осећају безбеднијим – истакао је председник Скупштине града Дејан Тричковић. -Овакви догађаји и они који ће се одржавати у будућности у Регионалном центру за ванредне ситуације у Врању биће додатни подстрек свим запосленима да дају још више од себе – додао је он.

Начелник Управе за ватрогасне јединице пуковник Горан Николић, нагласио је да ће у склопу Регионалног центра за ванредне ситуације бити и Национални центар за обавештавање за јужни и источни део Србије. – Врање ће бити један од четири таквих центара у Србији – нагласио је он.

Фото: Сајт града Врања

Подели: