Пријем за представнике школе из Куманова и Економско – трговинске школе из Врања

Заменица градоначелника Зорица Јовић и градска већница Данијела Милосављевић организовале су пријем за представнике Средњег општинског училишта ,,Перо Наков’’ из Куманова и њихове домаћине, директора средње Економско – трговинске школе у Врању Момета Андоновића, са сарадницима.

Наиме, врањска Економско – трговинска школа носилац је пројекта ,,Центри за иновативни развој социјалног предузетништва – савремена перспектива социјалне интеграције младих’’, а школа из Куманова им је партнер у реализацији истог. Тим поводом данас и током викенда у посети Врању је 50 ученика из Куманова са својим професорима.

Поздрављајући госте заменица градоначелника Зорица Јовић истакла је важност социјалног предузетништва, као и да град Врање има више реализованих пројеката управо из ове области. -Социјално предузетништво је утолико значајније, јер ће обезбедити социјалну инклузију особа из друштвено маргинализованих група, а имплементиране активности, резултат доброг пројектног тима школе – рекла је Зорица Јовић. Такође, она је нагласила да је општи циљ програма јачање добросуседских односа, успостављање партнерстава и допринос развоју програмског подручја повезујући људе и ресурсе на одржив начин. Поред тога захваљујући пројекту школе ће добити и нова, савремена учила. Иначе, поменути пројекат финансиран је средствима ИПА 2 програма прекограничне сарадње Републике Србије и Републике Северне Македоније, а Економско – трговинска школа прва је у граду која је добила средства из ИПА фондова прекограничне сарадње.

Извор: Сајт града Врања

Подели: