Одржава се 26. Регионално такмичење ученика средњих електротехничких школа

У Техничкој школи у Врању одржава се 26. Регионално такмичење ученика средњих електротехничких школа из електротехнике, електронике и енергетске електронике, које је званично отворила заменица градоначелника Зорица Јовић. Она је најпре поздравила све учеснике и пожелела им добродошлицу у Врање.

– Ова школа има велики значај, не само за Врање него и за цео регион. Драги ученици, искористите овај дан на најбољи могући начин, јер ви поседујете знање, које је највеће богатство и које вам нико не може одузети. Потребно је да га стално надограђујете, стичете нова искуства и једног дана то знање примените на прави начин у својој локалној заједници. Локална самоуправа ће увек пружити пуну подршку свим школама, јер је образовање веома важно за свеукупни развој друштвене заједнице. Желим вам пуно успеха у данашњем натецању и нека најбољи победи – рекла је заменица градоначелника.

Далибор Богдановић, директор Техничке школе у Врању, захвалио се Заједници електротехничких школа Србије на указаном поверењу да Техничка школа буде домаћин овог престижног такмичења и пожелео учесницима пуно успеха. Секретар Заједнице електротехничких школа Србије, Небојша Соколовић истакао је да су данас у Техничкој школи Врање најбољи представници својих школа и да ће имати могућност да искажу свој талент и љубав према електротехници.

– Сви сте ви овде победници и искористи данашњи дан и за лепо дружење и лепе успомене из Врања –  нагласио је Соколовић. На такмичењу учествује 40 ученика из Пирота, Kладова, Зајечара, Бора, Ниша, Алексинца, Прокупља, Kосовске Митровице, Лесковца и Врања. Након свечаног отварања, ученици имају на располагању два сата за решавање задатака. Резултати ће бити истакнути на огласним таблама у школи до 17 часова и 30 минута, за када је предвиђена и свечана додела диплома.

Извор: Градски сајт

Подели: