ЕУ ПРО Плус Програм определио средства за развој микро и малих предузећа

ЕУ ПРО Плус Програм објавио је Јавни позив за предлоге пројеката за набавку опреме и увођење услуга за предузетнике, микро и мала предузећа. Основни циљ Позива је допринос расту и развоју микро и малих предузећа (ММП) у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и Источне Србије, а укупан буџет је три милиона евра, од чега је два милиона намењено предузећима која се баве производњом, а милион евра предузећима која пружају услуге.

Износ подршке по појединчном пројекту креће се од 10.000 до 40.000 евра за предузећа регистрована за производну делатност, односно од 10.000 до 30.000 евра за предузећа регистрована за пружање услуга.У оба случаја обавезно је минимално суфинансирање од 20% вредности пројекта односно 15% за предузећа из општина које су у четвртој категорији развијености.

Позив је отворен за предузетнике и предузетнице, микро и мала предузећа регистрована у периоду од 1. јануара 2016. до 31. децембра 2020. године у некој од 99 локалних самоуправа укључених у ЕУ ПРО Плус програм, а која се баве производњом или пружањем услуга које обухватају информационе технологије, архитектонске и инжењерске делатности, здравствену и социјалну заштиту, услуге везане за туризам, одржавање и поправке.

Рок за пријаву је 30. јун 2022. године до 24.00 по локалном времену.

Извор: Сајт града Врања

Подели: