Књига „Знамените личности врањске Гимназије“ промовисана у Београду

У дворишту Куће краља Петра | Карађорђевића у Београду у четвртак, 12. маја одржана je промоција књиге “Знамените личности врањске Гимназије“, у оквиру трајања изложбене поставке “Духовно и културно благо манастира Преподобног Прохора Пчињског“. О књизи су говорили директорка врањске Гимназије Сузана Мишић Станковић, рецензент Нада Петровић, Томислав Симоновић, Бранислав Симоновић и историчар Ненад Стојиљковић.
Пуковник проф. др Драган Микић, председник  Удружења Врањанаца у Београду “Жуто цвеће“, које је организатор ове десетодневне манифестације, изразио је задовољство због организације догађаја који је окупио велики број бивших гимназијалаца, сада успешних људи у Београду. Реч је о књизи која је настајала три године и објављена је у новембру 2021. године, поводом 140. годишњице Гимназије “Бора Станковић“ у Врању. Обухвата биографије 171 професора, ученика и директора ове школе и ово је њена друга промоција, a претходна је била у Врању непосредно након објављивања.
Цитате из књиге која је промовисана читали су бивши ученици Гимназије “Бора Станковић“, сада студенти Београдског универзитета, Ања Кафеџиска и Ђорђе Стојановић. Тиме се и Гимназије придружила обележавању две значајне годишњице: 950 година манастира Преподобног Прохора Пчињског и 100 година од смрти краља Петра | Карађорђевића. Промоцији су присуствовали и чланови редакцијског одбора.
Подели: