„Престиж“ донирао слику купљену на аукцији за Вукана Дечјем одељењу

Врањска Школа фудбала „Престиж“ куповином слике „Анђели“ – Иве Мештровић у Народном универзитету учествовала је у хуманој акцији која за циљ има сакупљање новца за лечење Вукана Стоиљковића који болује од мишићне дистрофије.

Свих 130 малих фудбалера једне од најмасовнијих школа фудбала узраста од 6 до 12 година у Пчињском округу удружили су се да заједничким снагама помогну малом Вукану. Полазници ове школе фудбала познати су по свом хуманитарном раду, иза себе имају преко 100 акција сличног карактера, сакупили су преко 300 хиљада динара у хуманитарне сврхе, организовано су учествовали и на базарима који су у нашем граду одржани за прикупљање помоћи Вукану.

Неколицина дечака, малих фудбалера са својим тренером, Јованом – Јоцом Ристићем данас су донели купљену слику и донирали је Дечјем одељењу, Опште болнице врањског Здравственог центра.

-Као мали, са 8 година сам једном са бронхитисом лежао овде у Болници и био сам много уплашен. Зато смо и хтели да слику донесемо овде да ова деца која се лече знају да нису сама – прича о разлозима одлуке да се слика донира дечјем одељењу, Лука који неколико година тренира фудбал у Престижу.

Матеја пак се захваљује свима који су до сада учествовали у прикупљању помоћи за  малог Вукана и каже да је потребно још мало да сви заједно успемо да помогнемо Вукану и позива све који се до сада нису укључили да им се придруже.

-Жеља нам је да Вукан оздрави и да са нама заигра фудбал – са осмехом на уснама и са пуним срцем, једногласни су били данас у својој намери мали фудбалери Престижа.

-Захваљујем се свима који су се укључили у акцију за помоћ малом Вукану и што су одабрали да слику коју су купили донирају нашем Дечјем одељењу – када је то од деце деци, то је нешто посебно! – захвалио се данас управник Опште болнице Врање, др Никола Поповић малим донаторима, спортистима и хуманитарцима и истакао.

-Слика ће бити постављена на Дечјем одељењу са истакнутом посветом у знак захвалности и солидарности за бригу о нашој деци у овом конкретном случају, за малог Вукана! – рекао је Николић.

Извор: ЗЦ Врање

Подели: