Победници првог ликовног конкурса „Да природа проговори“

У склопу активности покренутих у локалној заједници овог пролећа,Knauf Insulation је у априлу расписао и ликовни конкурс за ученике основних школа са територије општина Сурдулица и Владичин Хан. Тема конкурса је била „Да природа проговори“. Пристигло је чак 225 радова од 154 ученика. Радови су подељени у две категорије: од 1. до 4. разреда и од 5. до 8. разреда.

Треће место на овом ликовном конкурсу освојиле су Ања Костић, ученица 3. разреда О.Ш. „Пера Мачкатовац“ из Белог Поља, као и Дина Станисављевић, ученица 5. разреда О.Ш. „Бранко Радичевић“ из Владичиног Хана.

Друго место у категорији од И до ИВ разреда освојио је Михајло Ђорђевић, ученик 4. разреда О.Ш. „Пера Мачкатовац“ из Сурдулице, док је Сара Јовић, ученица 6. разреда О.Ш. „Свети Сава“ из Владичиног Хана, освојила такође друго место, али у категорији од В до ВИИИ разреда.

Победничку награду за прву категорију освојила је Весна Стојановић, ученица 3. разреда О.Ш. „Јован Јовановић Змај“ из Сурдулице чији рад шаље јасну поруку „ЧУВАЈМО ПЛАНЕТУ“. Илустрација вешто изведена добрим колоритом и композицијом – планета Земља у чврстом загрљају. Посматрајући Веснин интересантни цртачки стил, могуће је да имамо наследника нашег чувеног илустратора Боба Живковића.

Победник нашег конкурса „Да природа проговори“ у другој категорији је Илија Вељковић, ученик 6. разреда О.Ш. “Вук Караџић” такође из Сурдулице. Рад Илије Вељковића показује велики таленат и садржи све елементе једног уметничког дела. Илузија дубине на слици је постигнута вештим наносима разних тонова једне боје -тонском моделацијом. Композиција тј. слагање елемената у целину (ограда, дрвена кућа и природа у којој се елементи налазе) приказани су верном текстуром природних материјала. Из Илијиног рада природа стварно говори.

 

Подели: