Град донирао опрему саобраћајној полицији

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић и његов помоћник Марјан Станковић са сарадницима уручили су начелнику Полицијске управе Врање, Саши Недељковићу и његовим сарадницима, опрему за рад локалне саобраћајне полиције. Поздрављајући госте градоначелник Миленковић је изразио задовољство што и ове године град може да донира опрему која ће допринети бољем раду саобраћајне полиције.

-Настављамо лепу традицију да од саобраћајних казни које су наплаћене на територији града Врања купујемо опрему која је неопходна саобраћајној полицији. На основу потреба и захтева ПУ Врање ми смо обезбедили опрему у вредности од 559.680,00 динара. Верујемо да ће ова опрема допринети још ефикаснијем раду, јер податак да су се прошле године од наплаћених казни по основу саобраћајних прекршаја у буџет града слила 22 милиона динара, говори да сте добро радили на терену. Циљ је да се генерално повећа безбедност у саобраћају, а пре свега унапреди свест грађана о неопходности поштовања свих саобраћајних прописа. Посебно смо поносни на чињеницу да смо једна од првих локалних самоуправа која је увела праксу да из овог програма свака беба добије ауто седиште. Осим тога захваљујући програму Савета за безбедност саобраћаја средњошколци са дозволом за управљање мотоциклима сваке године добијају мото кациге, а основци кациге и опрему за ролере, као и светла за бицикле. Такође, организоване су и бројне едукативне акције, како за младе, тако и за одрасле учеснике у саобраћају- рекао је овом приликом градоначелник Миленковић. Он је додао да је у наредном периоду приоритет наставак унапређења система видео надзора у саобраћају на територији града Врања, као и подизање свести о неопходности поштовања прописа код учесника у саобраћају, а самим тим и повећање безбедности.

Начелник Полицијске управе Врање Саша Недељковић, захвалио се на пријему у своје лично и у име Министарства унутрашњих послова.

-Локална самоуправа и Министарство унутрашњих послова улажу максималне напоре да се безбедност саобраћаја подигне на што виши ниво, а све у цију опште заштите становништва како на подручју града, тако и округа, па и саме републике. Данашњи гест је само још једна потврда наставка успешне сарадње града и ПУ Врање, а у интересу повећања безбедности грађана – истакао је Недељковић.

Подели: