„Музика је пут до среће“ – предшколци одушевили наступом

У врањском театру изведен је програм „Музика је пут до среће“ у оквиру манифестације „Дечји дани“, коју организује ПУ „Наше дете“ у част предшколаца – будућих првака. Учествовали су предшколци вртића „Сунце“ и „Невен“.

Малишани су одушевили својим наступима. Играли су уз дечју, етно, хип хоп и класичну музику али и уз Здравка Чолића, Бајагу, Рибљу Чорбу, Нове фосиле, ЈУ групу и друге.

Присутне је најпре поздравила директорка ПУ „Наше дете“ Весна Џикић. „Машта је важнија од знања“ цитирала је директорка Џикић Алберта Ајнштајна и истакла је да је машта снага која покреће на акцију, истраживање, постављање питања. Она се захвалила родитељима на поверењу а руководству града на подршци.

-Машта доводи до знања, лепше визије живота. Од деце треба увек учити о чистоти срца, доброти, искрености и вратити се машти. Посебне су ове прилике када се спајају дани проведени у вртићу и добре жеље за будућност наше деце. Да им и овде са овог места пожелимо радошћу и успехом испуњен живот и бар толико смеха колико су у вртићу имали. Али су ово и посебне прилике када нас деца поведу у свет какав може бити и када нас врате правим вредностима, породици и неговању топлине и подршке коју нам она пружа јер друго име за породицу јесте љубав и друго име за вртић јесте подршка – рекла је директорка ПУ „Наше дете“ Весна Џикић.

На свечаности се обратио и градоначелник Врања др Слободан Миленковић који је честитао предшколцима полазак у школу, а њиховим васпитачима пожелео још много генерација деце, истакавши да је значај раног укључивања деце у систем предшколског васпитања и образовања вишеструк, почев од социјализације која је веома важна за њихов даљи раст и развој. Он је говорио и о улагањима у инфраструктуру предшколских објеката.

-Поносан сам што град Врање може да се похвали мрежом објеката за предшколско васпитање и образовање деце, тим пре јер ускоро добијамо још један вртић, опремљен најсавременијом опремом и дидактичким средствима. Реч је о вртићу у насељу Рашка чија је изградња реализована у сарадњи града Врања са Министарством привреде, а који се опрема уз значајну донацију Фондације „Новак Ђоковић“. Стављањем у функцију овог вртића биће растерећени остали објекти, а самим тим и унапређен рад у групама. Осим вртића у насељу Рашка, Град је добио и потпуно нови вртић „Звончица“ у горњем делу града. Такође, радило се и на реконструкцији постојећих објеката, пре свега енергетској санацији вртића „Дечја радост“ и „Бамби“ у Врањској Бањи, као и у сеоским месним заједницама. Све ово потврђује да је један од приоритета градског руководства безбедан и удобан боравак деце у вртићима у Врању. А да је тако говори и податак да се на годишњем нивоу за редовно функционисање свих вртића на територији Врања, из буџета издваја преко 400 милиона динара. Све ово, без сумње, показује да нам је свима заједно брига о потомству и његовом здравом одрастању на првом месту – истако је градоначелник др Слободан Миленковић.

Сала врањског театра била је премала да прими заинтересовану публику, а осим родитеља и запослених у ПУ „Наше дете“ присуствовали су градоначелник др Слободан Миленковић, заменица градоначелника Зорица Јовић и руководство града.

 

Због најављених неповољних временских прилика дефиле и наступ предшколаца, под називом „Предшколцима у част“ који је планиран за петак, 17. јун, одлаже се за понедељак, 20. јун.  Дефиле деце ће у 18 сати и 30 минута проћи Јужноморавском и Kосовском улицом до градског стадиона, где ће малишани свих вртића имати наступ.

 

Подели: