У врањској Гимназији одржан јавни час „Холограми у настави хемије“

Професорка хемије у гимназији Бора Станковић , Дијана Костић одржала је са ученицима другог разреда специјализованог одељења за рачунарство и информатику и ученицима природно математичког смера одељења 2/5 час на тему : Холограми у настави хемије.

Холограм је 3Д слика ( садржи дубину ), тако да објекат може да се посматра из свих праваца, као да је стваран. Ученици су са професорком на јавном часу приказали холограм молекула ДНК, као и холограм једне пуринске базе која улази у састав полинуклеотидних ланаца молекула ДНК – азотну базу АДЕНИН.

Употреба холограма у настави хемије и у настави осталих природних наука омогућује боље схватање просторне оријентације одговарајућих молекула.

Ученици који су учествовали у изради материјала за припрему холограма као и у реализацији јавног часа  су : Анђела Ристић, Лазар Јоргачевић и Лазар Костадиновић – специјализовано одељење за рачунарство и информатику као и ученици: Сара Поповић, Катарина Златановић и Вук Обрадовић одељења 2/5 – природно – математичког смера.

Подели: