Кошаркашима врањске Гимназије бронзана медаља на Државном првенству

Државно првенство у кошарци одржано је у Караташу 9. и 10. марта ове године. Одлуком комисије екипа из Београда „Ушће“ је дисквалификована због играња појединих ученика који нису имали право учешћа. Та одлука повлачи по једно место изнад, тако да је школска екипа Гимназије „Бора Станковић“ из Врања заузела треће место и бронзану медаљу.

Александар Станојковић, професор физичког васпитања у Гимназији каже да је одлуком комисије исправљена је неправда, али да он лично није задовољан, из разлога што је баш та екипа била у њиховој групи.

-Последњи меч за пласман одиграли смо са њима одлично, одиграли 3 четвртине имали и малу предност, али умор у последњој четрвтини одвео нас је ка поразу и заузимањем другог места у групи. Самим тим нисмо могли да се боримо за злато, јер први из групе игра са првим из друге групе за злато. Мислим да смо оштећени, јер бисмо били сигурно први у групи, а финале то већ нико не може да предвиди. А то значи, да смо  могли освојити сребро. Захваљујем се Савезу за школски  спорт што су послали медаље, пехар и дипломе. А ми, након свега идемо даље – каже професор Станојковић.

Епилог Државног првенства је одлука Комисије да се кошаркашима врањске Гимназије „Бора Станковић“ додели бронзана медаља, након сагледавања целокупне ситуације. Конкуренција је била изузетно јака, прва је екипа Спортске гимназије, друго место је припало екипи из Чачка и треће место и бронзана  медаља Гимназији  „Бора Станковић“ у Врању.

Извор: Гимназија Бора Станковић у Врању

Подели: