Отворен погон фабрике „Јумкос“ у Зубином Потоку

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић отворио је данас нови погон фабрике „Јумкос“ у Зубином Потоку. Отварање и покретање производње овог погона у насељу Брњак, помогла је Канцеларија за Косово и Метохију, па ће посао добити још 24 жене из општине Зубин Поток.

-Данас смо, дан пре Видовдана, у општини Зубин Поток једним фантастичним поводом. У Брњаку смо отворили нови погон „Јумкоса“, у којем ће убудуће радити 24 запослене госпође. Обишли смо централу погона „Јумкос“, где ради 55 запослених жена, што значи да смо, само у „Јумкосу“ успели да запослимо 79 жена, што значи да ће кроз њихове плате овде да се издржава 79 породица – рекао је Петковић.

Он је истакао да је ово важна и значајна инвестиција Владе Републике Србије.

-Укупно смо за погоне у Зубином Потоку и Брњаку издвојили 110 милиона динара и чинићемо и убудуће све што можемо, да обезбедимо појачану производњу и да обезбедимо нова радна места. Малопре је председник општине рекао, да поред ових радних места, има простора за још 30 жена да добију запослење. Желим све најбоље запосленима и руководству ове компаније, јер је то начин, приступ Канцеларије за КиМ и Владе Републике Србије, инвестицијама улагањем у нова радна места помажемо опстанак и останак  нашег народа на Косову и Метохији -навео је Петковић.

Он је рекао да се отварањем 24 радна места у Брњаку и 55 у Зубином Потоку зауставља одлив младог становништва и самим тим се јача општина.

-Поред „Јумкоса“, имамо још једну значајну производњу фабрике Симпо, ево за годину дана  преко 350 гарнитура и намештаја је овде произведено. У Симпу ради 78 људи, а Влада Србије је инвестирала у ову фабрику 150 милиона динара. Овде не стајемо, наставићемо и даље да се боримо. Борићемо се за наш Зубин Поток и за остале општине, не само на северу КиМ, већ свуда где живи српски народ у нашој јужној покрајини – закључио је Петковић.

Приликом посете Брњаку Петковић је обишао Основну школу „Петар Кочић“, у оквиру које ради и обданиште „Наше дете“ и истакао да ће држава Србија увек бити уз свој народ.

„Радује ме што ме је данас у Брњаку дочекао велики број деце“, рекао је Петковић.

Извор: ТВ Мост 

Подели: