Конкурс за меморијалну награду „Пера Стојановић Туман“

РТВ Врање је расписала конкурс за меморијалну награду Пера Стојановић Туман, која се традиционално додељује у част прерано преминулог колеге, новинара, водитеља, глумца и хумористе.

-Радио телевизија Врање позива све уметничке ствараоце, новинаре, глумце, писце, сценаристе, драматурге, професоре, студенте да напишу хумористички текст који може да се екранизује и прикаже нашој публици.

Конкурс је отвореног типа, могу да учествују сви ствараоци без обзира на место пребивалишта али се блага предност даје врањанском хумору и сатири по чему смо препознатљиви. Тиме чувамо ведри дух овдашње чаршије али и сећање на нашег колегу Перу Стојановића Тумана.

Аутору најбољег рада припада новчана награда у износу од 60.000 динара. Првонаграђени хумористички рад биће екранизован и премијерно приказан у новогодишњој ноћи на програму Радио телевизије Врање. Свечано уручење награде биће организовано 20.новембра 2022. на Дан телевизије Врање.

Писане и уредно потписане радове треба доставити до 25. августа 2022. године. Наша адреса је: Радио телевизија Врање, Партизанска 17а, 17501 Врање и rtvranje@verat.net (Неопходно је радове послати и поштом и у електронској верзији).

Стручни жири ће одлуку о најбољем радову објавити 7. септембра 2022. на рођендан Радио Врања пред чијим је микрофоном Пера Стојановић Туман ширио ведар дух и хумор својим моћним гласом који је постао етарски ауторитет јужних простора.

За све додатне информације стојимо Вам на располагању. Наш број телефона је 017 422 632 или rtvranje@verat.net

**Меморијална награда „Пера Стојановић Туман“ за најбољи хумористички текст установљена је 2005. одлуком Управног одбора, тада ЈП РТВ Врање. То је било на петогодишњицу смрти нашег колеге, једног од доајена врањског радио новинарства, познатог врањског глумца, хумористе и боема Пере Стојановића Тумана. До сада су додељене четири меморијалне награде насловљене именом Тумана.

*Предлог пројекта Меморијална награда „Пера Стојановић Туман“ подржало је Министартво културе и информисања на Конкурсу за суфинансирање проjеката oрганизовања и учешћа на стручним, научним и пригодним скуповима, као и унапређивања професионалних и етичких стандарда у области jавног информисања у 2022. години – каже се у тексту конкурса.

Подели: