Време изузетно топло – на снази највиши степен упозорења

На снази је највиши екстремни степен упозорења, због дуготрајне суше и високе температуре. Викенд пред нама биће најтоплији до сада. У Врању се очекује претежно сунчано време, а највиша дневна температура износиће 39 степени.

Екстремно високе температуре очекују се и у местима Пчињског округа. Викенд ће обележити сунчано, спарно и топло време. Температура у интервалу од 17 до 39 степени.

Tропске вућине у свим крајевима наше земље. Ветар слаб, променљивог смера. Најнижа температура од 14 до 24, а највиша од 36 до 40 степени. У недељу ће преовлађивати променљиво облачно. Ујутру и пре подне у Војводини, а после подне и у осталим крајевима киша или локални пљускови са грмљавином и то са највећом вероватноћом на југу и југоистоку. Најнижа температура од 15 до 24, а највиша дневна од 34 до 37 степени.

Биометеоролошка ситуација може изазвати појачане тегобе код кардиоваскуларних болесника, нарочито у најтоплијем делу дана и у поподневним часовима. Саветује се боравак у затвореним и климатизованим просторијама и умерена физичка активност. Због екстремне максималне дневне температуре ваздуха и врло високог индекса УВ зрачења саветује се избегавање директног излагања сунцу. Код метеоропата могућа је главобоља, нервоза и поспаност.

Подели: