Појачана контрола саобраћаја до 2. августа

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да ће Управа саобраћајне полиције, од 29. јула до 2. августа, на територији целе земље спровести акцију појачане контроле саобраћаја.

Министарство упозорава на то да се током предстојећег викенда очекује појачана фреквенција саобраћаја због смене туриста, као и на чињеницу да је од почетка месеца живот изгубило 48 учесника у саобраћају. Циљ акције ће бити откривање прекршаја прекорачења брзине, непрописног претицања, управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, некоришћења сигурносног појаса, као и непрописног коришћења мобилног телефона за време вожње.

Како би се повећала безбедност пешака, брзина ће бити мерена и у зонама пешачких прелаза на којима је у претходном периоду долазило до угрожавања њихове безбедности.

Управа саобраћајне полиције скреће пажњу на то да већина погинулих возача и путника у возилу није користила сигурносни појас, као и да су три од четири погинула возача мотоцикла управљала мотоциклом без возачке дозволе одговарајуће категорије.

Министарство унутрашњих послова апелује на све грађане да у наредном периоду повећају опрезност, покажу потребну дозу одговорности и, поштујући прописе, допринесу побољшању стања безбедности саобраћаја на путевима, додаје се у саопштењу.

Извор: Сајт Владе Републике Србије

Подели: