У петак 05. августа у Галерији Народног музеја изложба „Игра насумице“

У петак, 05. августа 2022. године у 19 часова у великој сали Галерије Народног музеја Врање биће отворена изложба слика и дигиталне графике „ИГРА НАСУМИЦЕ“. Изложба је одабрана на конкурсу за излагачку делатност ГНМ Врање за 2022. годину.

Финансијски је подржана од стране Министарства културе и информисања РС у оквиру пројекта “Годишњи програм ГНМ Врање за 2022.годину“.

Невена Живковић (Београд, 1996.) завршила је средњу уметничку школу ,,Техноарт-Београд“, одсек фирмописац-калиграф , 2015. године. Дипломирала је на Факултету примењених уметности 2019. године на одсеку Примењено сликарство.

Добитница је друге награде Њаради на изложби ,,Палета младих“ која се одржала у Врбасу у оквиру 48 . Фестивала поезије младих, 2016.године . Исте године учествовала је у ликовној колонији Њаради.
У зимском семестру 2018/2019. школовала се на Академији ,,Јан Матејка“ у Kракову, Пољска као ЦЕЕПУС студент, где је била учесница групне факултативне изложбе. Учествовала је у колективној изложби ,,Нови чланови“ у павиљону ,,Цвијета Зузорић“ у Београду, 2020. Остварила је једну самосталну изложбу у Ликовној галерији Kултурног центра у Врбасу, под називом ,,Одвајање од непотребног“ 2021. Учесница је бројних групних изложби. Од 2020. волонтира за часопис KУС који се бави промоцијом културе и уметности на српској сцени.

Тренутно се бави проучавањем апстрактних садржаја, анализом аморфних и геометријских облика стварајући различите асоцијације на тему прилагођавања.

Подели: