На граничном прелазу Прешево заплењена дрога скривена у ногавицама панталона

Цариници су у сарадњи са полицијом 4. августа 2022. године на улазу граничног прелаза Прешево открили и запленили преко 1,7 килограма психоактивне супстанце, која ће након лабораторијских анализа бити прецизно идентификована.

Две врсте сумњивих прашкастих материја које су одреаговале на тесту за амфетамин откривене су у аудију А3, холандских регистарских ознака који је током вечери пристигао на улаз у Србију. Аутомобилом је управљао страни држављанин који се упутио ка Холандији, а који је претходно боравио у Турској и у АП КиМ одакле је пристигао на прелаз.

Детаљном контролом возила, цариници и полицајци су у пртљажнику открили кесу са уредно сложеним панталонама, у чијим се ногавицама крилo 1.252 грама прашкасте материје за коју се основано сумња да је реч о некој врсти опојне дроге.

Даљим прегледом, испод седишта возача, пронађена је и једна картонска кутија облепљена лепљивом траком, а у којој се налазила још једна, 501 грам тешка прашкаста материја. Возача и откривене психоактивне супстанце преузела је полиција у даљу надлежност.

Подели: