Отворена изложба „Игра насумице“ уметнице Невене Живковић

У Галерији Народног музеја Врање отворена је изложба слика и дигиталне графике „Игра насумице“. Поставка је одабрана на конкурсу за излагачку делатност ГНМ Врање за 2022. годину и финансијски је подржана од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.

Изложба слика и дигиталне графике „Игра насумице“ прва је поставка у Врању уметнице Невене Живковић. Реч је о радовима који су настали спонтано са циљем да се кроз један мотив изрази више форми. Према речима ауторке стварајући изложбу највише се угледала на уметнике из 20. века.

Врањској публици представљени су и ликовни дневници уметнице.

Невена Живковић завршила је средњу уметничку школу ,,Техноарт-Београд“, одсек фирмописац-калиграф , 2015. године. Дипломирала је на Факултету примењених уметности 2019. године на одсеку Примењено сликарство.

Добитница је друге награде Њаради на изложби ,,Палета младих“ која се одржала у Врбасу у оквиру 48 . Фестивала поезије младих, 2016.године . Исте године учествовала је у ликовној колонији Њаради.
У зимском семестру 2018/2019. школовала се на Академији ,,Јан Матејка“ у Kракову, Пољска као ЦЕЕПУС студент, где је била учесница групне факултативне изложбе. Учествовала је у колективној изложби ,,Нови чланови“ у павиљону ,,Цвијета Зузорић“ у Београду, 2020. Остварила је једну самосталну изложбу у Ликовној галерији Kултурног центра у Врбасу, под називом ,,Одвајање од непотребног“ 2021. Учесница је бројних групних изложби. Од 2020. волонтира за часопис KУС који се бави промоцијом културе и уметности на српској сцени. Тренутно се бави проучавањем апстрактних садржаја, анализом геометријских облика стварајући различите асоцијације на тему прилагођавања.

Подели: