Памперс пелене пуне злата

Цариници су 8. августа 2022. године, у сарадњи са полицијом, на прелазу Прешево спречили покушај двоје путника да у памперс пеленама преко границе прокријумчаре златни накит, чија је вредност процењена на преко 2,2 милиона динара.

Прекршај је откривен када је на улазној страни овог прелаза за детаљан преглед издвојен аутомобил “volkswagen passat“ швајцарске регистрације, којим је из правца Македоније ка Швајцарској путоваo млађи брачни пар.

Мада су рекли да немају ништа за пријављивање, цариник је приликом контроле аутомобила, испред сувозачког седишта пронашао торбу, у којој се, између осталог, налазило и једно неотворено паковање памперс пелена.

Његова неуобичајена тежина изазвала је сумњу да је у њему нешто сакривено, што се убрзо испоставило као тачно, јер је у неколико пелена пронађено скоро пола килограма златних огрлица и наруквица са дукатима “Франц Јозеф“, као и ланчића и прстења.

Како вредност откривеног накита премашује трећину вредности возила, судском одлуком је поред злата трајно одузето и возило, процењено на преко милион динара.

Извор и фото: Управа царине РС

 

Подели: