Трубе Бојана Крстића загрмеле у Владичином Хану

Најбољи оркестар на 61. Драгачевском сабору у Гучи, оркестар Бојана Крстића, одржаo je концерт у парку у центру Владичиног Хана.

Овај трубачки оркестар основан је 1995. године и броји 12 чланова. Вишеструки је добитник бројних домаћих и међународних награда на такмичењима и манифестацијама.

Оркестар је више пута проглашаван за најбољи на југу Србије и мајстора трубе Бојана Крстића на Власинском лету и за најбољи у Србији на Драгачевском сабору трубача у Гучи. Титулу најбољег потврдио је и ове године и на једном и на другом такмичењу.

-Вечерас ће своју радост за освојену награду, најбољи трубачки оркестар 61. Драгачевског сабора у Гучи поделити са нама, својим суграђанима и пријатељима, као што то већ традиционално ради већ дужи низ година.

Бојан Крстић је наш суграђанин, пријатељ, омиљени трубач. Иако га сви одлично знамо, ја ћу вас подсетити да свира од своје шесте године а да је трубачки оркестар основао са само тринаест година, 1995. године. А онда су му се отворила врата славе. Прво велико признање за своје умеће добио је 2001. године када је освојио награду ПРВА ТРУБА у својој категорији. Од те године до данас ниједна година није прошла без награде и признања. На Власинском лету, у Гучи, на међународним фестивалима, увек међу најбољима и увек на врху.

Седам пута је освајао награду за најизворније музицирање, пет пута је добитник награде друга труба, припала му је златна труба Новости. Чланови оркестра добијали су награде за најбољег бубњара, басисту и још много награда и признања. Поменућу и врхунски урађене носаче звука са својим оркестром али и са страним музичарима – речено је на самом отварању концерта.

Оркестар чине:

Бојанов наследник и најмлађи у оркестру Лука Крстић – труба

Александар Крстић – труба

Мартин Мишић – труба

Насер Сејдић – тенор

Стивен Демировић – тенор

Мирослав Сејдић – тенор

Драган Сејдић – бас

Љубиша Владимировић – добош

Александар Ивановић – бубањ

Давид Мемедовић – бубњеви

Шеф оркестра Бојан Крстић.

 

 

Подели: