Галија вечерас у Врању – концерт за све генерације

Легендарна југословенска и српка рок група Галија наступа на „Данима Врања 2022“. Њихов концерт почео је песмом „Чујем те лепо како дишеш“ на главној – централној бини која је лоцирана на Градском паркингу. Галија је тренутно на својој турнеји, у Врање су стигли након наступа у Крешеву, а 30. јула наступали су у Владичином Хану. Сада и Врањанци имају прилике да уживају у добро познатом звуку али и гласу фронтмена Ненада Милосављевића поунатог као Неша Галија.

-Група Галија основана је у Нишу, 1976. године. Ненад Милосављевић, оснивач и лидер групе Галија, већ тада познат у Нишу као кантаутор и самостални музичар (вокал, акустична гитара, усна хармоника) окупио је рок групу за учешће у позоришној представи “Трећа половина” аматерске позоришне дружине из Ниша.

Прва проба групе одржана је 04.01.1976. године у просторијама Дома културе у Нишу. Ненада Милосављевића на проби и током представе пратили су Горан Љубисављевић – Горча (гитара), Предраг Бранковић (бас), Ненад Танчић – Танча (бубњеви), Братислав Стаменковић – Чаки (клавијатуре) и Предраг Милосављевић (пратећи вокал).

Договор о оснивању групе постигнут је у нишкој кафани “Галија” познатој по томе што су се у њој окупљали уметници и боеми града Ниша. После почетних лутања у тражењу имена за групу, назив легендарне кафане преузет је и усвојен као најбоље решење – каже се у Историјату групе.

Подели: