Саопштење за јавност председника општине Владичин Хан Горана Младеновића

У нашу редакцију стигло је саопштење за јавност председник општине Владичин Хан Горана Младеновић које преносимо у целости.

-У протеклом периоду адвокати или представници адвокатских канцеларија обилазе југ Србије, између осталих и општину Владичин Хан и грађанима нуде бесплатно заступање и покретање поступака против државе јер тобоже држава исплаћује накнаде у поступку уцртавања путног земљишта.

На овај начин адвокатске канцеларије и њихови представници доводе у заблуду неуко становништво да у ствари дају овлашћења којима адвокати накнадно туже јединицу локлане самоуправе односно градове и општине на југу Србије чиме себи прибављају значајну имовинску корист кроз наплату судских трошкова а локалном становништву мизерне накнаде, који схвативши да су обманути желе да повуку овлашћења али им адвокати прете тужбама на име исплате надокнаде за заступања у баснословним износима.

Молимо становништво југа Србије и Владичиног Хана да убудуће не потписује овлашћења адвокатима по питању заузећа путног земљишта јер своја имовинска права могу остварити у законитом поступку пред својим локалним правобранилаштвом и локалном самоуправом, без икакавих судских спорова у трошкова заснованих на уценама и преварама адвоката и њихових представника.

Такође јавно апелујемо на адвокатску комору Србије да у име поштовања кодекса адвокатске етике реагује против адвокатских канцеларија које овако поступају јер се очигледно ради о непоштеном начину остваривања адвокатских надокнада – каже се у саопштењу за јавност председника општине владичин Хан Горана Младеновића,

Подели: