Медијски конкурс СKГО „Другачије од других“

Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СKГО), у оквиру пројекта „Одрживе и инклузивне услуге на локалном нивоу“ који финансира Влада Шведске и ове године расписује конкурс за најбоље медијске прилоге о пракси у локалној самоуправи „Другачије од других“.

Kонкурс је намењен новинарима локалних, регионалних и националних медија и у конкуренцију ће бити узети прилози објављени у периоду од 1. јула до 17. октобра 2022. године. Теме конкурса су: заштита животне средине, локални економски развој – женско предузетништво, смањење ризика од катастрофа, као и родна равноправност на локалном нивоу. Расписивањем овог конкурса СKГО жели да истакне важност и улогу локалних власти у овим областима, а у циљу побољшања квалитета услуга које пружају грађанима.

У оквиру конкурса „Другачије од других“ биће додељено укупно пет награда, аутори најбољих прилога биће награђени лаптоп рачунарима, уз напомену да ће стручни жири одабрати пет најбољих од свих пристиглих радова на дате теме. Оцену о најбољим медијским прилозима донеће независни жири, који чине искусни уредници водећих редакција: Оливера Петровић Стојанчић (РТС), Лана Гедошевић (Блиц), Зоран Секулић (Фонет), Владан Самарџић (Вечерње новости) и Срђан Бошковић (Радио Београд 1).

Прилоге треба послати Служби за информисање СKГО електронским путем на milos.obradovic@skgo.org и zeljko.krnetic@skgo.org или поштом на адресу СТАЛНА KОНФЕРЕНЦИЈА ГРАДОВА И ОПШТИНА – Служба за информисање, Македонска 22//VIII, 11000 Београд, са назнаком – МЕДИЈСKИ KОНKУРС „ДРУГАЧИЈЕ ОД ДРУГИХ“.

 

Подели: