Годишњица ослобођења Врања: Захваљујући нашим прецима ми данас живимо у слободи

Интонирањем химне „Боже правде“ почела је свечана седница Скупштине града Врања поводом 7. септембра – Дана ослобођења Врања у Другом светском рату. Председник Скупштине града Врања Дејан Тричковић честититао је Дан ослобођења града Врања.

-Данас је велики дан и значајан датум у историји града, пре тачно 78 година коначно је дочекана слобода. Народ овог краја храбро је збио редове и борио се за своју домовину, борио се храброшћу која краси само оне којима је домовина у срцу. Данас је прлика да се са великим поносом и посебним пијтетом подсетимо наших храбрих предака. Захваљујући њима ми данас живимо у слободи. Најбоље што дугујемо нашим прецима је константан и непрекидан развој друштва и државе. на нам је да градимо будућност ове земље храбро и одважно баш као што су то и наши преци чинили борећи се за слободу. Честитам вам дан ослобођења Врања у Другом светском рату. Живело Врање, живела Србија  – рекао је Тричковић.

Свечаној седници прусуствовао је градоначелник Врања др Слободан Миленковић, заменица градоначелника Зорице Јовић као и припадници 4. бригаде Копнене војске Србије и Полицијске управе Врање.

Обележавање Дана ослобођења Врања у Другом светском рату наставиће се крај Споменика револуцији, на платоу испред Педагошког факултета, полагањем венаца и цвећа где ће бити одата пошта погинулим борцима.

Подели: