Избори за Националне савете националних мањина – припреме у току

Градска управа обавештава грађане града Врања, припаднике националних мањина, који имају пријављено пребивалиште на територији града Врања и интерно расељена лица са Kосова, која су пријавила боравиште на територији града Врања, да могу вршити увид, поднети захтев за упис, брисање, измену, допуну или исправку података у Посебном бирачком списку-делу бирачког списка који се води за подручје града Врања.

Позивају се сви бирачи који су поднели захтев за упис у Посебан бирачки списак да провере да ли су уписани и да ли су њихови подаци ажурирани. Такође, позивају се сви припадници националних мањина, који се још нису уписали у Посебан бирачки списак да то учине уколико желе, како би 13. новембра 2022. године могли да учествују на изборима и бирају чланове свог националног савета.

Право на увид у Посебан бирачки списак има сваки припадник националне мањине у циљу провере личних података уписаних у Посебан бирачки списак, као и овлашћени представници подносилаца потврђених изборних листа.

Увид у део Посебног бирачког списка који се води за подручје града Врања може се извршити непосредно у Градској управи Града Врања, са седиштем у Улици Kраља Милана бр. 1, у канцеларији бр. 8-Услужни центар, сваког радног дана и суботом, у термину од 7.30 до 15.30 сати. Увид у посебан бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе (www.mduls.gov.rs)  уношењем  јединственог матичног броја. Право гласа на изборима за националне савете националних мањина имају само они припадници националних мањина који су уписани у Посебан бирачки списак своје националне мањине. Право уписа у Посебан бирачки списак има сваки припадник националне мањине који је уписан у Јединствени бирачки списак.

1_20040_ИЗБОРИ_ЗА_НАЦИОНАЛНЕ_САВЕТЕ_НАЦИОНАЛНИХ_МАЊИНА-ОБАВЕШТЕЊЕ_20220908_0001

Подели: