Одата пошта ратницима који су дали своје животе за слободу. Градоначелник поручио: „Србија се воли и чува срцем“

Kомеморативним скупом испред Спомен костурнице на Шапраначком гробљу, светој заједничкој вечној кући одата је пошта свим ратницима, погинулим у Великом рату који су бранили и одбранили Врање, Србију своје огњиште и српско племе. Овај велики дан је прилика да се подсетимо наше славне историје и херојске борбе нашег народа за ослобођење од окупатора истакао је градоначелник Врања др Слободан Миленковић.

Председница Удружења потомака ратника ослободилачких ратова Србије до 1918.године Оливера Ђорђевић истакла је да су све жртве овог рата важнеи да свака кап проливене крви мора да буде поштована. За упојење душа хероја који су дали своје животе за слободу помен је служио бихаћко – петровачки владика Сергеј са свештенством Епархије врањске.

Крај Спомен костурнице на Шапраначком гробљу венце су положили градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима, потпуковник Миодраг Младеновић  са сарадницима у име Четврте бригаде Kопнене војске, народни посланик Драган Николић, начелник Пчињског управног округа Срећко Пејковић, председник градске општине Врањска Бања Драган Сентић, начелник ПУ Врање Саша Недељковић са сарадницима, представници БИА, удружења грађана и делегације школа. У програму су наступили глумац врањског театра Марко Петричевић и ученици Основне школе ,,1. мај’’ из Вртогоша.

Подели: