Врањски супер дека – Станиша Илић из Врања

Уместо у прву јутарњу шетњу, Станиша Илић из Врања који има 67 година и троје унучади, креће на тренинг. Сваког дана је на Спортском центру у Врању где вежба, како сам каже, у најбољој теретани на свету – у природи окружен пријатељима али и знатижељним погледима. Седа коса одаје његове године, док тело на коме би позавидели многи младићи не. Изгледа невероватно за своје године захваљујући својој упорности и вежбању.

Здравље га одлично служи јер се придржава својих златних правила. Једно од њих је и здрава исхрана. Станиша који је пензионисани радник Симпа једе шест до седам јаја дневно, не пије кафу ни алкохол. Каже да је поред здравог тела важан и здрав ум. Не дозвољава да га године спрече у остваривању својих циљева.

Не може да опише речима како се осећа после сваког тренинга. Када дођу хладни дани, кардио вежбе и вежбе снаге ради кући на својим импровизованим справама.

Станиша не прихвата када му људи кажу да немају времена за спорт. Он чак и до стана који је на седмом спрату зграде у којој живи у насељу Ледена стена трчи јер је и то један од начина да остане у топ форми.Не дозвољава да га године спрече у остваривању својих циљева и свима саветује да се баве спортом.

Подели: