Ален Крстић Нотама кроз живот – Notenca ano đivdipe

Ален Крстић је још један талентовани дечак који похађа Музичку школу која носи назив српског композитора, музичког педагога и академика Стевана Мокрањца. Свира трубу и трећи је разред у овој образовној установи. У основној школи је пети разред и одличан је ђак.

Први пут је узео трубу у својој четвртој години, а овај инструмент му је дао његов отац познати трубач Саша Крстић који је вишегодишњи освајач награда на фестивалу трубе у Гучи, шампион за 2017. годину, као и добитник је ласкаве титуле Прва труба Гуче 2014., 2015. и 2016. године.

После школе Ален игра фудбал са својим друговима, а трубу вежба са својим оцем после школе и то по неколико сати дневно. Каже да му није тешко јер много воли трубу . Има млађу сестру која се зове Бојана, има седам година и хоће да свира виолину. Што се тиче такмичења, био је на неколико и то у Нишу и у Београду где је на међународном такмичењу освојио лауреат и 100 бодова. Његов професор је Владица Васић.

-Волео бих да будем као мој отав или бољи од њега, да постанем мајстор трубе – каже Ален.

Овај пројекат је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

O Alen Krstić panda jek talentovano ćhavo kova đala ke Muzikaki škola koja isila anav Stevan Mokranjac kova  srbikano kompozitori, muzikako pedagogo hem akademiko. Bašali truba ko trito klaso ki akija škola. Ki fundamentalno škola đala ko panđšto klas hem ov but šukar sikavdo.

Ov lelja te bašali truba ko po štarto berš, hem akava instrumenti dinđale olesro dad o penđarutno trubači o Saša Krstić kova po but berša lelja o nagrade ke trubako  festivali ki Guča, šampioni ko 2017.berš, hem lelja i titula Jekto truba ki Guča ko 2014., 2015. hem ko 2016.berš.

Pali škola o Alen khelela fudbalo pe amalenca, a i truba bašali pe dadeja pali škola hem adava po duj-trin saća ko dive. Vakeri so nane pharo adalese so ov but mangela e truba. Isole po tikori phen I Bojana, isila evta berš hem mangela te bašali violina. Keda ko pućipe o takmičenja, hinje ko takmičenje ki Niš hem ki Beograd kote ko maškarophuvljengo takmičenje lelja laureate hem 100 bodovja. Olesro profesori o Vladica Vasić.

– Mangava te ovav sa mo dad ja po šukar olestar, te ovav majstori ki truba – vakeri o Alen

Аkava projekat sufinansirime taro Budžeti tari Republika Srbija – Ministarstvo asi kultura hem informisanje. O Vaćeribe kola vaćerde ko akava medijsko projekat na vaćerena soj hem o vaćeriba taro institucija koja finansirinđa.

Подели: