СНС Врање: Онима који мисле да је спорт чаршијско олајавање политичких противника, поручујемо: „Видимо се на терену“

У нашу редакцију стигло је саопштење за јавност Савета за спорт ГрО СНС у Врању које преносимо у целости:

– Поводом произвољних, нетачних и злонамерних информација које су се појавиле на једном порталу, од стране мање познате политичке организације, која критикује како је наведено „погубну спортску политку градоначелника и градског већника за спорт“, грађани Врања заслужују и другу страну приче, овог пута истиниту и конкретну.

Ово градско руководство урадило је за спорт у Врању више него сва претходна заједно. Финансирање спорта уведено је у законски оквир и сва плаћања морају да буду оправдана. Сваке године Град издваја до 5% од укупног градског буџета за спорт, у складу са препорукама министарства, чега се држе и градоначелник и већник за спорт. То вероватно смета онима који су навикли на разне малверзације и који су спорт користили за лично богаћење. Само за спортску инфраструктуру у претходном периоду издвојено је 220 милиона динара! Је ли то погубна спортска политика? Нема дела града који нема ново дечје игралиште и спортски терен, а она су изграђена и у сеоским месним заједницама, попут оних у Вртогошу, Жапском, Црном Лугу, Катуну… Да не говоримо о потпуно новом изгледу Градског стадиона, за чије уређење је издвојено преко 50 милиона динара, или, такође, потпуно нових тениских терена где је Град издвојио преко 20 милиона динара. Је ли то погубна спортска политика?

Град је финансирао и израду пројектно – техничке документације за изградњу затвореног базена и реконструкцију Спортске хале по принципима енергетске ефикасности, у износу од 70.000 евра. Све је спремно, дакле, за изградњу и очекујемо подршку државе. Као што смо се изборили и добили подршку државног руководства за изградњу стадиона по УЕФА стандардима у вредности од 30 милиона евра. Је ли то погубна спортска политика? Да не помињемо организацију никад већег броја спортских манифестација… И никад већи број деце која се баве рекреативним спортом. У ове сврхе Град је ангажовао осам професора физичке културе, који раде са децом предшколског узраста и нижих разреда основних школа. Једно од признања добрих резултата је и то што је Врање добило организацију Балканског првенства у одбојци, прву такве врсте и на том нивоу после пуних 40 година. Да ли је и то признање за оне који воде погубну спортску политику?

На крају, нама остаје да радимо и градимо. Уверени у исправност својих поступака. Онима који мисле да је спорт чаршијско олајавање политичких противника, поручујемо: видимо се на терену – стоји у саопштењу Савета за спорт ГрО СНС у Врању.

Подели: