Министар привреде Раде Баста обишао компаније „Симпо“ и „Јумко“ у Врању

Министар привреде Раде Баста срдачно је дочекан у фабрикама „Симпо“ и „Јумко“ у Врању, а радници и руководство фабрика изразили су задовољство што држава брине о њима.

-Без мотивисаних радника нема јаке домаће привреде, а без јаке домаће привреде нема јаке државе. Моја пажња усмерена је на добробит сваког радника и унапређење пословне климе како бисмо брже напредовали. Мора да постоји слога међу нама, да чувамо једни друге и да се држимо као народ. Ова фабрика вреди због вредних људи који у њој раде – поручио је министар Баста радницима Симпа. Након обиласка ове фабрике, министар је одржао састанак са генералним директором Симпа Слађаном Дисићем и његовим сарадницима.

-Волим Србију и сваки атом снаге уложићу у то да отварамо нова радна места. Као министар привреде борићу се за сваког радника, уважавање синдиката, али и поштовање мајки са троје и четворо деце које су стуб нашег друштва. Не смемо да нестанемо као нација – навео је Баста.

Министар се потом упутио у обилазак фабрике „Јумко“ и разговарао са генералним директором компаније Браниславом Трајковићем.

-Током наредне године суочићемо се са последицама тешке кризе у Европи и свету и зато треба да уложимо заједничке напоре да очувамо нашу привреду. Кључ и живот овог округа су фабрике Јумко и Симпо и зато ћемо да сачувамо тржиште. Морамо да радимо више како бисмо остварили зацртане циљеве, а са места министра привреде пружићу вам максималну подршку – закључио је министар Баста.

Подели: