Министар одбране Милош Вучевић обишао компанију „Јумко“ и Четврту бригаду Копнене војске у Врању

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић посетио је данас компанију „Јумко“ у Врању где је са генералним директором Браниславом Трајковићем разговарао о пословању те фабрике и плановима за будућу сарадњу са Министарством одбране и Војском Србије. Вучевић је, после обиласка погона у којима се производе војне униформе и балистичка опрема, те састанка са руководством компаније, оценио да је „Јумко“ један од најзначајнијих привредних субјеката, не само за Врање и Пчињски округ, него за целу државу Србију.

Он је истакао да ће Влада и Министарство одбране посветити посебну пажњу сарадњи са „Јумком“ и куповини свега онога што се производи у његовим погонима, јер је то, како је истакао, подстицај развоју Врања и целог Пчињског округа. Према његовим речима, Влада Републике Србије заједно са председником учиниће све да југ наше државе, Врање као центар и округа и овог региона и даље економски јача.

Министар је након „Јумка“ обишао и Четврту бригаду Копнене војске у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању. Министар Вучевић је том приликом изразио уверење да ће сви припадници Копнене војске и Четврте бригаде увек бити на висини задатка и да ће испунити све обавезе и очекивања у циљу заштите суверенитета Републике Србије и заштите сваког грађанина наше отаџбине. После обиласка Спомен собе Четврте бригаде која је посвећена богатој војној историји Врања и околине, од периода српско-турских ратова до сукоба на Косову и Метохији и агресије 1999. године, министар Вучевић уписао је у Спомен књигу следеће речи:

– Захвалан сам на прилици да се упознам са славном традицијом наше војске у Врању и Пчињском округу. Посебно сам поносан на ову поставку у Спомен соби која је права слика и чврст доказ да је наш народ увек био на правој страни историје и да је за своју слободу платио најскупљу цену.

Министар одбране Милош Вучевић је 1993. године, као војник јулске генерације, део војног рока служио управо у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању где је и положио војничку заклетву.

Подели: