У Месној заједници Оџинка игра се добар стони тенис

По други пут у Месној заједници Оџинка у Врању одржан је Свето Николски турнир у стоном тенису. Учествовало је 30 такмичара а учесници су се борили у три категорије. Најуспешнијим такмичарима пехаре и дипломе доделио је начелник Градске управе Душан Аритоновић, иначе, житељ ове месне заједнице.

-Ја могу да изразим задовољство што је око тридесет младих људи учествовало у овом турниру. Видим да је овде присутан спортски дух, да влада једна лепа атмосфера. То је на неки начин и развијање неких добрих суседских односа, што је добро за нашу заједницу, рекао је Аритоновић.

Председник Савета МЗ Оџинка Срба Николић је био изненађен одазивом деце и размишља у наредном периоду региструје стоно – тениски клуб.

-И сами сте сведоци, ми смо као Савет од 2018. године дошли на идеју да набавимо један сто за стони тенис, да би се наша деца ту окупљала. Обратили смо се Ненаду Ђорђевићу, већнику за спорт, он нам је помогао, добили смо тај сто. Нисам ни ја очекивао да ће бити овакав одазив деце. Драго ми је и надам се да ће бити у наредном периоду још већи број деце на оваквим турнирима. Ми размишљамо и да региструјемо стоно стениски клуб у Месној заједници Оџинка, рекао је Николић.

Имамо добре играче иако су они само аматери, рекао је за нашу телевизују један од чланова Месне заједнице Оџинка, Златко Дошљак.

-Највише су се одазивала деца до 14 година а победио је Лазар Крстић. Задовољни смо одазивом и има добрих играча. Углавном су аматери али показују интересовање. Само је потребно мало ентузијазма, жеље и организације и деца ће се одазвати, закључуо је Дошљак.

У категорији џуниора прво место је заузео Лазар Крстић, друго Лазар Димић, треће Димитрије Тасић. У категорији сениора пехар је подигао Петар Јовановић, друго место Жељко Радић, док је трећепласирани био Огњен Ристић. У категорији ветерана прво место је заузео Златко Дошљак, друго Милан Стојановић, треће Душан Аритоновић.

Осим турнира у разним спортовима, Месна заједница Оџинка организује Пихтијаду и Самсијаду.

 

 

 

 

 

Подели: