Ивановић позива локалну самоуправу у Сурдулици да исплати новчана средства пољопривредним газдинствима којима су обећана током изборне кампање

Општина Сурдулица је усред изборне кампање ове године позвала носиоце пољопривредних газдинстава на територији општине да конкуришу за средства из буџета. Том приликом обећано је људима по 50 хиљада динара и ако се то помножи са 1.322 газдинства, то је укупно 66 милиона и 100 хиљада динара. После избора средства су додељена без икакве контроле и без икаквих критеријума, рекао је за телевизију Врањска плус одборник у Скупштини општине Сурдулица Мирољуб Ивановић. Велики број људи није добио обећана средства и међу њима је велико незадовољство. Оно што је чудно у целој причи је да у 2021. години није ни било позива за доделу средства пољопривредним газдинствима, рекао је, између осталог, одборник Ивановић.

Одборник Ивановић је упутио апел локалној самоуправи у Сурдулици да испоштује и испуни дато обећање и свима који испуњавају услове конкурса додели предвиђена средства.

Овом приликом Ивановић је рекао да пољопривредна газдинства могу да буду носиоци развоја Сурдулице у наредном периоду, јер постоји велики број људи који се баве воћарством, сточарством и пчеларством и да сви треба да имају равноправан третман приликом доделе средстава из буџета општине Сурдулица.

Подели: