Школскe поетe Анђела Антић: Волим да пишем песме и уживам у томе

Анђела Антић је ученица осмог разреда Основне школе „Бранислав Нушић“ која се налази у селу Ратаје надомак Врања. Ова девојчица је још једна талентована „Школска поета“ која похађа ову образовну установу. У слободно време воли да се дружи са другарицама и да пише песме. Прву песму је написала са учитељицом у првом разреду и од тада пише стихове и ужива у томе.

-Омиљени предмети су ми српски језик и књижевност и биологија. На такмичењу из биологије сам на Окружном такмичењу освојила прво место и самим тим сам се пласирала на Републичко такмичење.

Инспирацију за писање песама налазим у стиховима Јована Јовановића Змаја и његовим полетним песма. Највише волим да пишем о љубави, природи, људима, другарима…о животу. Омиљене књиге су ми „Мали принц“, „Бела Грива“, „Бели очњак“ и „Дечаци Павлове улице“ – каже Анђела.

После основне школе планира да упише да упише Медицинску школу јер би волела да постане доктор и помаже људима.

-Мој мотив је да никад не треба да одустанемо и ако паднемо устаћемо јер живот иде даље – завршава своју причу Анђела која нам је прочитала два своја књижевна рада „Детињство“ и „Срећа“.

Пројекат „Школске поете“ је суфинансиран из Буџета Републике Србије – Министарства културе и информисања. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Подели: