Божићни концерт привукао велику пажњу

У препуној сали Дома Војске у Врању у четвртак увече 5. јануара свој први целовечерњи – Божићни концерт одржао Градски мешовити хор заједно са Хором Музичке школе ,,Стеван Мокрањац’’. У име градског руководства на самом почетку обратила се заменица градоначелника Зорица Јовић, која је изразила задовољство што је након више од тридесет година Град Врање поново добио Градски мешовоти хор.

-Идеја да се оформи Градски мешовити хор који ће бити репрезентативан и представљати Врање у најбољем могућем смислу, потекла је пре више од две године. Иницијативу је покренуо градоначелник др Слободан Миленковић, тако да је хор оформљен у септембру прошле године под окриљем Културно – образовног центра. Ово је прилика да се захвалим свима који су учествовали у реализацији ове идеје, пре свега Александри Савић, која се прихватила изазова да, уз дечји, води и Градски мешовити хор, а онда и Тањи Јовановић Близнаковски, директорки Музичке школе ,,Стеван Мокрањац“ и Јасмини Вељковић, директорки Културно – образовног центра, под чијим окриљем Градски мешовити хор функционише – истакла је заменица градоначелника Зорица Јовић.

Божићни концерт имао је три сегмента. Најпре је наступио Градски мешовити хор, потом се на бини прикључио Хор Музичке школе са солистима, а на крају и најмлађи чланови овог хора, тако да су сви заједно извели неколико духовних песама. Наступ хорова пратио је оркестар професора МШ ,,Стеван Мокрањац’’. Организатори концерта су Културно образовни центар Врање и Музичка школа ,,Стеван Мокрањац“ под покровитељством града Врање.

Извор: Сајт града Врања

Подели: