Појачана контрола саобраћаја за дане викенда

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да се током предстојећег викенда очекује интензивирање саобраћаја на свим најважнијим путним правцима у земљи због организованих прослава Српске нове године и завршетка распуста за средње школе.

Припадници Управе саобраћајне полиције спроводе активности које су првенствено усмерене на откривање и санкционисање прекршаја који директно угрожавају безбедност саобраћаја.

За свега десет дана откривено је 25.000 саобраћајних прекршаја, а из саобраћаја су искључена 1.722 возача због управљања возилом под дејством алкохола и 88 возача због вожње под дејством психоактивних супстанци.

МУП је упутио апел свим учесницима у саобраћају да поштују прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању безбедности саобраћаја током празника, а посебно да у време прослава не управљају возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Такође, с обзиром на најављене лоше временске услове за одвијање саобраћаја, потребно је прилагодити брзину кретања возила стању пута и атмосферским приликама и обавезно користити прописану зимску опрему, наводи се у саопштењу.

Извор: Сајт Владе Републике Србије

Подели: