За дане викенда облачно време – у суботу могуће падавине

Облачност из средње Европе на северу Србије ће донети слабу кишу, док ће на планинама бити пахуља. У осталим пределима земље очекује се суво време и свежији ваздух.

За дане викенда у Врању облачно време са могућим падавинама у суботу. Највиша дневна температура током сутрашњег дана 5 степени, у недељу 7 степени.

У суботу у свим крајевима земље умерено до потпуно облачно, местимично са кишом, у брдско-планинским пределима са суснежицом и снегом. Ветар слаб до умерен западни и северозападни. Најнижа температура од -3 до 2, а највиша дневна од 5 до 9 степени. У недељу облачно и суво. Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју и на планинама повремено јак јужни и југоисточни. Најнижа температура од -2 до 3, а највиша од 6 до 10 степени.

 Биометеоролошке прилике утицаће релативно неповољно на хронично оболеле, а најизраженије тегобе могу осетити срчани болесници и астматичари. Метеоропате могу осетити нервозу, главобољу и болове у костима. Препоручује се адекватно одевање и смањена физичка активност. Учесницима у саобраћају се саветује повећан опрез.

Подели: