Град и у овој години издваја новац за породице са дуплим близанцима и тројкама

На 122. седници Градског већа којом је председавао градоначелник др Слободан Миленковић, између осталог, прихваћени су Нацрти Решења о отуђењу уз накнаду у новцу грађевинског земљишта у јавној својини Града Врања, Предлог Комисије о избору пројеката за финансирање и реализацију услуга социјалне заштите, али је и одлучено да се у овој години материјално помогне породицама са дуплим близанцима и тројкама.

Већници су се сагласили и са Предлогом Правилника о измени Правилника о суфинансирању мера енергетске санације породичних кућа и станова путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе и унапређење термотехничког система. Разматрана је и процена ризика од катастрофа на територији града Врања.

Већници су разматрали и усвојили и Предлог Решења о образовању Радне групе за превенцију и борбу против вршњачког насиља, како би након тога могао да се потпише Меморандум о сарадњи између Града и релевантних институција система. Такође формиран је и Организациони одбор за Борине позоришне дане за 2023. годину.

Подели: