Богат позоришни и биоскопски репертоар за викенд

На репертоару Позоришта ,,Бора Станковић’’ вечерас од 20 часова је представа ,,Ко је на кога?‘’ УГ Мизансцен, а већ у понедељак, 24. јануара, од 21 час је комад ,,Увела Ружа’’. Што се тиче биоскопског репертоара у суботу, 21. јануара, биће приказана два филма. За малишане, у термину од 12 часова, је анимирани филм ,,Невероватни Морис’’.

-Пацови! Они су свуда… У корпи за хлеб, плешу по столовима, краду пите кувару испред носа. Дакле, шта је потребно сваком граду? Добар фрулаш да их намами. Ту на сцену ступа Морис, улични мачак са савршеном преваром за зараду новца. Сви су чули за приче о фрулашу и граду пуном глодара. Дакле, Морис је пронашао свог личног фрулаша и пацове који преносе кугу, како би преварио лаковерне грађане да му дају много новца. Све иде по плану док не стигну у удаљено село Палачинковачка бања где упознају Малицију, девојку опседнуту књигама, која тражи њихову помоћ да разреши мистерију свог града – стоји у опису филма.

Истог дана у вечерњем термину, од 20 сати, на репертоару је филм ,,Вавилон’’. Реч је о драми са елементима комедије која се у биоскопима појавила почетком јануара ове године.

-У режији Дејмијена Шазела, ВАВИЛОН је оригинална прича епских размера смештена у Лос Анђелес 1920, предвођена Бредом Питом, Марго Роби, Дијегом Калвом, као и ансамблом који чине Џован Адепо, Ли Јун и Џин Смарт. Прича о огромној амбицији и нечувеним ексцесима, прати успоне и падове више ликова током ере необуздане декаденције и изопачености која је владала у почецима Холивуда – поручују из продукције.

У недељу, 22. јануара, у терминима од 17 и 20 сати биће приказан и филм ,,Ластавице Христове’’. Реч је о документарном филму који има за циљ да прикаже, не само размере судбоносних догађаја у Црној Гори, већ да кроз историју српског народа и личност митрополита Амфилохија исприча о дубини и лепоти православне цркве. Филм о чудесном Архипастиру, Митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, ученику старца Пајсија и Јустина, о процвату монаштва и духовности, о унутрашњем подвигу обичног човека и о чуду које се догодило. Филм ,,Ластавице Христове’’ приказује се у оквиру програма Светосавске недеље и улаз на пројекције је бесплатан. За остале програме карте се могу купити на билетарници позоришта.

Извор: Сајт града Врања

Подели: