Стиже зима – прво киша па снег

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је да се у јутрос у деловима источне и југоисточне Србије, нарочито на подручју Топличког, Јабланичког, Нишавског, Пчињског и Зајечарског округа, очекује киша са количином падавина од 20 до 40 мм. На високим планинама падаће снег, као и у брдовитим пределима.

За дане викедна у Врању јутра хладна, током дана облачно са суснежицом. Највиша дневна температура 8 степени.

Слично време и у местима Пчињског округа. У суботу и недељу облачно и ветровито време са могућим падавинама. Очекује се формирање снежног покривача. Јутарња температура 0, највиша дневна 8 степени.

У суботу облачно и хладно време, киша се очекује углавном на истоку Србије, а у осталим крајевима снег. У брдско-планинским пределима стварање висине снежног покривача за 10 до 30 cm. Ветар слаб и умерен, у планинским пределима повремено и јак, северни и североисточни. Најнижа температура од -2 до 2 степена, а највиша дневна од 1 до 4 степена. У  недељу ветар слаб, променљивог смера. Најнижа температура од -2 до 2 степена, а највиша дневна од 2 до 5 степени.

Наставља се период са релативно неповољним утицајем биометеоролошких прилика на хроничне болеснике. Нарочит опрез се саветује особама са бронхијалном астмом и срчаним тегобама. Метеоропатске реакције могу бити изражене у виду главобоље, раздражљивости и болова у костима и зглобовима. Повећана пажња у саобраћају је препорука свим учесницима.

Подели: