Концерт духовне и етно музике одушевио публику у Врању

Треће вече манифестације ,,Светосавска недеља“ било је резервисано за концерт црквеног ансамбла „Бранко“ из Лесковца. Они су се публици у Врању представили духовном и традиционалном музиком.

Овај ансамбл формиран је са благословом Епископа нишког Арсенија. Једини је лесковачки ансамбл који негује традиционалну српску музику наших крајева. Има за циљ да постане један од водећих носилаца културног живота града Лесковца.

Шеф оркестра је истакнути музички уметник Драган Пешић Пензија, док је уметнички руководилац и члан ансамбла чији се музички аранжмани интерпретирају Никола Нинић.

Концерту су присуствовали заменица градоначелника Врања, Зорица Јовић, градска већница за социјална питања и локалну самоуправу Данијела Милосављевић, градска већница за туризам и културу Изабела Савић, директори јавних установа, директори школа и бројни грађани.

У оквиру манифестације „Светосавска недеља“ сутра од 18 часова и 30 минута у Галерији Народног универзитета биће отворена изложба радова ученика основних и средњих школа, као и изложба радова насталих на иконописачкој радионици. Истог дана од 19 сати у камерној сали Позоришта ,,Бора Станковић“ биће одржана промоција књиге ,,Газда Глигор“ аутора Душана Ђорђевића.

Подели: