Промоција књиге ,,Газда Глигор“ аутора Душана Ђорђевића одушевила љубитеље писане речи

У камерној сали Позоришта ,,Бора Станковић“ одржана је промоција књиге ,,Газда Глигор“ аутора Душана Ђорђевића. Реч је о постхумно приређеном и прерађеном издању, које је објавило Удружење књижевника Врања.

Књига је први пут штампана 1999. године и говори о врањској породици почетком 20. века на чијем челу је Газда Глигор, човек из нижих друштвених слојева који је напрасно постао богат.

Душан Ђорђевић аутор је више књига међу којима су најпознатије романи „Сточни вагон“, „Школа за патриоте“ и „Жива у гроб несам могла“. У електронском издању 2017. године објављено је и дело под називом „Старе врањске породице“. Један је од оснивача Удружења књижевника Врања.

О књизи су говорили: Жикица Димитријевић из Удружења књижевника Врања,  Душанова ћерка Милица Митић, као и глумци Драган Живковић и Ненад Недељковић.

Промоцији књиге присуствовали су заменица градоначелника Врања, Зорица Јовић, градска већница за туризам и културу Изабела Савић, директори јавних установа, директори школа и бројни грађани.

У оквиру „Светосавске недеље“ у среду, 25. јануара, током дана биће одржани интерактивни сусрети писаца за децу Бојана Љубеновића и Александра Јањушевића са ученицима основних школа и предшколцима. Истог дана од 19 сати у Позоришту „Бора Станковић“ биће приређен програм под називом ,,Ученици Светом Сави у част’’. Том приликом биће промовисан часопис ученика основних школа ,,Срећни дани’’ и додељене награде најбољим рецитаторима и ученицима који су на литерарном и ликовном конкурсу били најбољи. Приредбу у част овог светитеља извешће ученици ОШ ,,Бранислав Нушић“ из Ратаја.

Подели: