У врањском театру одржан програм „Ученици Светом Сави у част“

У великој сали Позоришта „Бора Станковић“ у Врању вечерас је одржан програм „Ученици Светом Сави у част“ у оквиру 33. манифестације „Светосавска недеља“. Пригодан програм припремили су ученици и наставници ОШ „Бранислав Нушић“ из Ратаја који су били домаћини ове вечери, док је химну извео хор Средње медицинске школе “Др Изабел Емсли Хатон“. Промовисан је школски лист „Срећни дани“ и уручене су награде најбољим рецитаторима али и онима који су израдили најбоље ликовне и написали најбоље литерарне радове.

Награде је предшколцима, ученицима основних и средњих школа уручила заменица градоначелника Зорица Јовић која је овом приликом истакла да је град Врање први у Србији почео да прославља Савиндан организовањем Светосавске недеље. Она је говорила и о подршци локалне самоуправе образовању.

-Локална самоуправа и ове године пружила је максималну подршку свим установама културе и школама које су узеле учешће у организацији програма манифестације. Тако ће бити и убудуће. Град ће наставити да пружа максималну подршку школама у реализацији свих  активности које се односе на ђаке. Илустрације ради током 2022. године из буџета града Врања за такмичења на свим нивоима на којима учествују наши ђаци издвојено је преко 4 милиона динара. Сложићете се да није мало, али нама је част и задовољство што смо тај износ уложили у знање и подржали ваш труд и рад, драга децо – истакла је заменица градоначелника Зорица Јовић. Она је у своје и у име градоначелника др Слободана Миленковића свим просветним радницима и ђацима честитала предстојећи Савиндан и школску славу.

Директор ОШ „Бранислав Нушић“ у Ратају Слађан Јањић поздравио је све присутне и захвалио се представницима локалне самоуправе који су истински пријатељи школе и обезбеђују услове за рад.

Подели: