Свечано обележен Дан ГО Врањска Бања – заслужним појединцима уручена признања „26. јануар“

Пригодном свечаношћу обележен је Дан Градске општине Врањска Бања и 145 година од ослобођења од Османске власти. Ово је била прилика да се прикажу резултати рада руководства и да се доделе Јавна признања „26. јануар“, заслужним појединцима. Председник прве Градске општине, Драган Сентић рекао је да је овај дан прилика да се сетимо наших предака који су настрадали у борби за слободу своје земље.

Присутнима се обратио председник Скупштине града Врања, Дејан Тричковић нагласивши да је ово веома значајан датум јер је тада дочекана слобода.

Поводом Дана Градске општине Врањска Бања, заслужним појединцима, који су својим радом допринели развоју овог места, додељено је  једно Специјално Јавно признање „26. јануар“ и два Јавна признања „26. јануар“, која је уручио председник Драган Сентић.Специјално Јавно признање додељено је проф. др Слободану Антићу, редовном професору Медицинског факултета Универзитета у Нишу. Јавно признање 26. јануар, додељено је Пчеларском друштву „Врањска Бања“ као и Данилу Стошићу, ђаку генерације ОШ „Предраг Девеџић” у школској 2021/2022 години. У име награђених захвалио се проф. др Слободан Антић добитник  специјалног јавног признања.

У културно уметничком делу програма учествовали су и ученици основне школе „Предраг Девеџић“ из Врањске Бање. Приказан је и промо филм о овој еколошкој бањи у продукцији ТВ Врањска плус.  Данашњој свечаности присуствовали су народни посланик Славиша Булатовић, начелник Пчињског округа Срећко Пејковић, представници руководства прве Градске општине, председник Скупштине града Врања Дејан Тричковић, као и директори јавних предузећа и установа.

Подели: