ЈП Путеви Србије: Возачи, максималан опрез у вожњи

Из ЈП Путеви Србије апелују на возаче и препоручују опрезну вожњу, а упозорење се између осталог односи и на подручје Врања.

На државним путевима II приоритета одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Врања, Зајечара. Препоручује се опрезна вожња!

На осталим путним правцима III приоритета одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 cm на територији Ивањице, Колубаре, Крагујевца, Мачве, Новог Пазара, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара. Препоручује се опрезна вожња!

Због најављених ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима постоји могућност појаве местимичне поледице, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима.

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

ЈП Путеви Србије саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

ЈП Путеви Србије апелује да возачи прилагоде брзину кретања условима на путу и саветује максималан опрез у вожњи.

Извор: ЈП Путеви Србије

 

Подели: