Милош Трајковић и Невена Поздњаков најбољи спортисти Врања у 2022. години

Поглашењем најбољих у врањском спорту за 2022. годину завршен је спортски део манифестације који је организован поводом Дана града.

Најбољи спортисти су Милош Трајковић из КМФ „Врање“ и Невена Поздњаков из ОК „Панда“. Њима су дипломе и пехаре уручили заменица градоначелника Зорица Јовић и Градски већник за спорт и омладину Ненад Ђорђевић.

Најбољи спортски колектив је Градски Клуб малог фудбала „Врање“.

На свечаној церемонији у име руководства града присутне је поздравио градски већник Ненад Ђорђевић,  истичући да је овај скуп још један доказ колико Град Врање придаје значај области спорта, здрављу, правилном развоју деце, њиховом образовању и васпитању.

-Бавити се спортом не значи само тежити добрим резултатима. Спорт, односно физичка активност позитивно утичу на усвајање здравог начина живота, док истовремено унапређује здравље и квалитет живота појединаца, али и читавог друштва. Град Врање настоји да у континуитету ствара потребне услове за развој такмичарског спорта. Стално се улаже у спортску инфраструктуру и опрему. Подједнако су важне и рекреативне активности појединаца и организованих група, а посебан акценат се ставља на развој школског спорта. И у наредном периоду локална самоуправа ће наставити са подршком спортистима, а свим добитницима награда желим да им вечерашња признања буду подстрек за још боље резултате у будућности – рекао је Ђорђевић.

Присутне је поздравио и председник Скупштине града др Дејан Тричковић.

-Оволики број присутних показатељ је да Врањанци воле и поштују спорт и да дају подршку спорту и спортским радницима. Циљ градског руководства је омогућавање потребних услова свим нашим клубовима, како би наставили са успесима и добрим резултатима – истакао је Тричковић.

Вечерас је проглашен и стручњак у области спорта за 2022. годину је тренер Стрељачког клуба ,,Врање“, Давор Митров. Спортски радник године је Оливер Тончић, председник Одбојкашког клуба ,,Панда“,  а  најбољи тренер Горан Јовић  КМФ ,,Врање“.

Награда за спортско изненађење у појединачној конкуренцији припала је Михајлу Дисићу, репрезентативцу ,,Iron MMA Team”, а у екипној  Карате клубу ,,Врање”.

Специјална спортска признања за 2022. годину припала су Јелки Митровић, спортској новинарки и Стефану Додићу рукометном репрезентативцу.

Награде за посебно ангажовање и достигнућа у рекреативном спорту и масовној физичкој култури у претходној години  припале су АК ,,Врањски Маратонци“ и Синиши Станковићу члану АК ,,Врањски маратонци“.

Награде за животно дело додељене су Станиши Марковићу, џудисти и планинару и Светиславу Ивковићу, за достигнућа у области спорта. Додељена су и признања основним и средњим школама, појединцима и спортским надама Града Врања.

Постхумно признање уручено је породици Драгана Голубовића Голуба, некадашњем фудбалеру и спортском раднику из Врања.

Фото галерија Врањска плус:

Подели: