Највиша градска признања уручена на Свечаној академији поводом Дана града

На свечаној академији поводом Дана града у Позоришту „Бора Станковић“, додељена су највиша градска признања. Овим је обележавање 31. јануара Дана града и 145. годишњице ослобођења од Турака завршено. Признања су уручили градоначелник др Слободан Миленковић и председник Скупштине града Дејан Тричковић. Свечаној академији су поред градског руководства присуствовале бројне званице, представници многих градова и институција. На академији је приказан и филм о достигнућима града у претходном периоду, у продукцији ТВ Врањска плус.

Обраћајући се градоначелник Врања др Слободан Миленковић рекао је да наш град данас обележава годишњицу једне од највећих прекретница у свом постојању, када је турски зулум заувек отеран у заборав историје и да је 31. јануар 1878. један је од датума којих се сећамо са поштовањем и дубоким уважавањем. Он је говорио и о значајним пројектима који су реализовани током прошле године.

Специјално јавно признање „31. јануар“, додељено је Драгану Станковићу из Врања, глумцу Јавне установе Позориште ,,Бора Станковић“ Врање у виду дипломе и новчаног износа од 100.000 динара. „Јавно признање 31. Јануар“, у виду дипломе додељено је правним лицима: Музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Врању, због изузетних резултата у области васпитно–образовној делатности, успеху ученика, ванразредној активности, осавремењавању процеса наставе и других активности на плану унапређења васпитно-обрзовне делатности, као и резултата у области културе и нових културних садржаја, Академији техничко-васпитачких струковних студија – Одсек у Врању, због изузетних резултата у васпитној-образовној делтности, успеху ученика, осавремењавању процеса наставе и других активности на плану унапређења васпитно-образовне делатности и предузећу „Millennium team”, због израде и успешне реализације развојних пројеката, привлачења инвестиција, организованог деловања на образовању и усавршавању радника и преманентаног натпросечаног тренда раста производње и услуга. Јавно признање ,,31. јануар“, у виду дипломе и новчаног износа од 50.000 динара, додељно је физичким лицима: Миомиру Дејановићу, Ми – Деју, учитељу ОШ „Светозар Марковић“ у Врању, за изузетне резултате у васпитно-образовној делатности, успеху ученика, ванразредној активности, осавремењавању процеса наставе и других активности на плану унапређења васпитно-образовне делатности, Александри Савић из Врања, наставници музичке школе „Стеван Мокрањац“ Врање, за изузетне резултате у васпитној – образованој делатности, рад са децом и другим активностима на плану унапређења васпитно-образоване делатности и Хаџи Слободану Бати Симићу, за изузетне резултате на плану очувања и заштите културних добара и развоја и унапређења културе града. У име награђених захвалио се Драган Станковић.

У програму су учествовали: Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, вокални солисти Биљана Васиљевић Митровић, Маријана Радосављевић, Светозар Вујић и Драган Милановић.

Подели: